Контрольные работы по английскому языку 8 класс

Контрольные работы по английскому языку 8 класс — Итоговая контрольная работа промежуточная аттестация по английскому языку 8 класс

Подготовила Бариева З.М.

Вариант 1

I. Choose the correct variant.

1.He will translate the text if he _________a dictionary at hand.

a) will have        b) has              c) would have             d) have

2.My friend is interested _________ architecture.

a) in                    b) on               c) about                      d) for

3.When I entered the room, she ___________ on the sofa.

a) lay                  b) is lying        c) was lieing               d) was lying

4.John ___________take a taxi because he was late.

a) could              b) was to         c) was able to             d) had to

5.Do you mind _________?

a) my smoking               b) me smoke               c) I smoke                   d) to smoke

6.What made you _________ such a stupid thing?

a) to do              b) do               c) did              d) have done

7.If I were you, I _________ a house in the country

a) bought           b) would buy              c) will buy                  d) would bought

8.Mary hasn’t any spare time and ___________.

a) neither have I            b) either have I           c) so I              d) I haven’t too.

9.We had better _________ if we want to get there before dark.

a) to hurry up                 b) hurry up                  c) hurried up               d) hurrying up

10.This film _________.

a) is much spoken about            b) is speaking much about      c) speaks much about

 

II. Which is right?

1.He sings ________ (nice / nicely).

2.Ann felt _______ (bad / badly) yesterday.

3.We were _____ ( hungry / hungrily), so we ate dinner ______(quick / quickly).

4.Be _________ (quiet / quietly)! The baby is sleeping!

5.The bed looked ________ (comfortable / comfortably).

6.She worked ____ (hard / hardly), but her mother still wasn’t ____ (happy / happily).

 

III. Fill the gaps with a verb from the brackets in the correct tense.

At Home on a Train

Pat and Ronald Thomas (not live) 1____________________in a caravan, but their home

 (travel) 2____________________ more miles than any other house in Britain! Their house (make) 3_______________________ from a pair of Victorian railway carriages, and they (live) 4_______________________ there for ten years.

“I (not want) 5 _______________________ to live in a train at first,” admits Pat, “but when I (see) 6___________that this train had a garden with a stream, I just (fall) 7_______________ in love   with it. We (buy) 8______________________ it from an old lady, and she (do) 9_____________ already_____________ a lot of work on it. But there is a lot left to do and we (make) 10 ________________still ________________ improvements.”

 

IV. Read the texts and answer the questions. Write A, B, or C.

A         Billy Elliot

Stephen Daldry’s first feature film is set in the north-east of England during the miner’s strike of 1984. A motherless boy, Billy Elliot, from a mining village, takes up dancing against the wishes of his father and elder brother. Regrettably, the depiction of the working classes of that time is rather stereotypical.

The heart of the film, however, is in relationship that Billy strikes up with his dance teacher. Mrs Wilkinson is a soul who finds as much genuine pleasure in the talent and hope of this 11-year-old as she does in the discipline and support that she provides for him.

B         Bend it like Beckham

Football’s uncommon ability to bring a nation together is celebrated in this sweet, positive youth movie. Set in modern-day London, the film tells the story of Tess, whose two greatest loves in life are David Beckham and kicking a ball about.

Unfortunately, her family cling to traditional Asian values, and while they’re willing to tolerate her fanaticism the very idea of their daughter joining a local girls’ team makes them angry.

Actresses Paraminder Nagra and Keira Knightly both have personalities, but credit should also go to the writer and director for getting the balance right between humor and pathos, sporting and romantic action.

C       Cinema Paradiso

A successful movie director in his 40s, Salvatore returns home to Sicily after hearing of the death of Alfredo, the ex-projectionist at the village cinema. Most of the film is a flashback to Salvatore’s World War II childhood and adolescence when, obsessed by movies, he is befriended by the wise Alfredo. Their bond is one that contains many highlights and tragedies and shapes the way for Salvatore to move out of his run-down village to pursue a dream.

 

Which film or films…

  1. is not set in the UK?_________________
  2. was difficult to film?_________________
  3. is set in the 21st century_______________
  4. are about young people who have ambitions that their parents don’t support?_______
  5. is the first film by the director? ______________________
  6. takes place over two different periods of time?_____________

 

Ответы — Вариант 1

I.

1.b;

2.a;

3.d;

4.d;

5.a;

6.b;

7.b;

8.a;

9.b;

10.a

II.

1 – nicely

2 – bad;

3 – hungry, quickly;

4 – quiet;

5 – comfortable

6 – hard, happy;

III.

1 – don’t live

2 – has traveled

3 – is made

4 – have lived / have been living

5 – didn’t want

6 – saw

7 – fell

8 – bought

9 – had already done

10 – have worked / are working / have been working

IV.

1. C;

2. B;

3. B;

4. A;

5. A, B;

6. C

Вариант 2

I.Choose the correct variant.

1.I wish I ________ nearer my work because it takes me much time to get there.

a) live                 b) will live                  c) had lived                d) lived

2.The car isn’t worth __________.

a) to repair                     b) repairing                 c) to be repaired                     d) being repaired

3.You _________ a lovely song when I entered the room.

a) sang               b) had sung                c) was singing             d) were singing

4.She wanted Tom _________ beside her and hold the umbrella.

a) to stand                     b) stand                      c) was standing                      d) stood

5.There isn’t a cloud in the sky. Yesterday there wasn’t cloudy _______.

a) too                 b) neither                    c) also             d) either

6.You are wrong. You had better _________ again.

a) to try              b) trying                      c) tried                        d) try

7.He looks worn out. He ___________ a sleepless night.

a) must have                  b) can have                 c) must have had                    d) can have had

8.Our daughter is good __________ foreign languages.

a) with               b) for               c) in                 d) at

9.If he__________ London by train, he will get there on Wednesday.

a) leaves for       b) will leave for          c) leave for                 d) left for

10.This isn’t my textbook, __________ is at home.

a) my      b) mine            c) mine book               d) mine one

II.Which is right?

1.The porridge looked so ________ (good / well) that the girl could ____________ (hard / hardly) wait to eat it.

2.The dog looked _________ (hungry / hungrily) at the meat.

3.Her English is ________ (good / well). She speaks English ________(good / well).

4.He felt _________ (sad / sadly) when he heard the news.

5.That puzzle looks __________ (easy / easily). He can do it ________ (easy / easily).

6.This salad tastes ___________ (terrible / terribly)

 

III. Fill the gaps with a verb from the brackets in the correct tense.

He was killed by his own invention

Rueben Tice was an electrician from Monterey, California but in his spare time he was also an inventor. His first invention was an idea for chilling cocktail glasses but it (not be) 1________ successful.

In the winter of 1977 he (work) _______________________ on his latest invention. That was an amusing device to take wrinkles out of prunes. He (not sleep) 3 ___________________

for six nights, because he (put) ______________________ the final touches to his great discovery. He was nearly ready to share it with the world.

Unfortunately for mankind, the machine (explode) _________________ with a loud bang and Rueben (hit) ______________________ on the head by a large metal road. He (kill) 7___________________ instantly. His dead body (cover) 8 ___________________ in thousand of prunes. Unfortunately they were still wrinkled!

IV.Read the texts and answer the questions. Write A, B, or C.

A         Billy Elliot

Stephen Daldry’s first feature film is set in the north-east of England during the miner’s strike of 1984. A motherless boy, Billy Elliot, from a mining village, takes up dancing against the wishes of his father and elder brother. Regrettably, the depiction of the working classes of that time is rather stereotypical.

The heart of the film, however, is in relationship that Billy strikes up with his dance teacher. Mrs Wilkinson is a soul who finds as much genuine pleasure in the talent and hope of this 11-year-old as she does in the discipline and support that she provides for him.

B         Bend it like Beckham

Football’s uncommon ability to bring a nation together is celebrated in this sweet, positive youth movie. Set in modern-day London, the film tells the story of Tess, whose two greatest loves in life are David Beckham and kicking a ball about.

Unfortunately, her family cling to traditional Asian values, and while they’re willing to tolerate her fanaticism the very idea of their daughter joining a local girls’ team makes them angry.

Actresses Paraminder Nagra and Keira Knightly both have personalities, but credit should also go to the writer and director for getting the balance right between humor and pathos, sporting and romantic action.

C         Cinema Paradiso

A successful movie director in his 40s, Salvatore returns home to Sicily after hearing of the death of Alfredo, the ex-projectionist at the village cinema. Most of the film is a flashback to Salvatore’s World War II childhood and adolescence when, obsessed by movies, he is befriended by the wise Alfredo. Their bond is one that contains many highlights and tragedies and shapes the way for Salvatore to move out of his run-down village to pursue a dream.

Which film or films…

  1. is not set in the UK?_________________
  2. was difficult to film?_________________
  3. is set in the 21st century_______________
  4. are about young people who have ambitions that their parents don’t support?_______
  5. is the first film by the director?______________________
  6. takes place over two different periods of time?_____________

 

Ответы — 2 вариант

I.

1. d

2. b;

3. d;

4. a;

5. d;

6. d;

7. c;

8. d;

9. a;

10. b;

II.

1 – good, hardly

2 – hungrily;

3 – good, well;

4 – sad;

5 – easy, easily;

6 – terrible;

III.

1 – wasn’t

2 – was working

3 – hadn’t slept

4 – was putting / had been putting

5 – exploded

6 – was hit

7 – was killed

8 – was covered

IV.

1. C;

2. B;

3. B;

4. A;

5. A, B;

6. C

 

11218 просмотров

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *